Hennesey The Exorcist îl așteaptă pe Dodge Challenger Demon

Exorcist-Hennessey-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În așteptarea lui Dodge Challenger Demon, cei de la Hennesey Performance au prezentat modelul ce are rolul de a scoate dracii din acesta, excelent denumitul The Exorcist.

Ce este The Exorcist?  La bază a fost un Camaro ZL1 ce dezvolta 650 cai putere din V8-ul supraalimentat cu compresor de 6.2 litri. Hennesey a luat motorul și i-a adăugat un compresor mai mare ce produce 14 psi de presiune, i-a montat o admisie high-flow și a mai ranfosrsat diferite piese. Astfel puterea maximă a crescut la 1000 cai putere, iar cuplul maxim este acum 1310 Nm la 4.400 rpm.

Astfel, muscle-car-ul poate accelera până la 100 km/h în 3 secunde și să completeze sfertul de milă în sub 10 secunde.

Spre deosebire de Challenger Demon, care va fi doar o mașină proiectată pentru performanțe în linie dreaptă, The Exorcist va prelua toate caracteristicile de manevrabilitate de la ZL1 și va domina atât pista de drag, cât și circuitul de viteză.

Prețul unui Exorcist pornește de la 55.000 $ și include o garanție de doi ani sau 40.000 km. Prețul mai crește cu 9.950 $ dacă mașina donatoare (neinclusă în preț) vine cu cutia automată cu 10 rapoarte, deoarece și aceasta trebuie modificată.

Două pachete opționale mai sunt disponibile pentru ultima creație Hennesey, un drag pack ce include jante de 20” și anvelope Nitto de drag, un cardan ranforsat, cric pneumatic și trusă de scule la 8,995 $ precum și un road race pack ce include jante ultra ușoare de 20” și anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 (același model ce se găsesc pe Bugatti Chiron) la 6.995 $