Honda Civic Sport Line, echipare agresivă pentru motorizarea de bază

2020-Honda-Civic-Sport-Line-UK-spec-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu a trecut o lună de când Honda a anunțat noul Civic facelift pentru anul 2020, însă japonezii mai au o surpriză pentru europeni, noua echipare Sport Line.

Cum recunoști mașina? Simplu, după micul splitter față, extensiile pentru praguri, difuzorul spate și eleronul subtil. Dacă aceste detalii nu sunt suficiente, atunci te poți uita după jantele negre de 17″ sau noua vopsea Obsidian Blue.

La interior găsim cusături roșii pe scaune, volan, schimbător sau fețele de uși, dar și un pedalier din aluminiu perforat. Mașina va veni destul de dotată, ca orice Civic, aceasta va avea faruri full LED, sistem de infotainment compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, scaune față încălzite sau cameră de marșarier.

Nici siguranța nu a fost neglijată, Sport Line având în standard pachetul Honda Sensing ce protejează pasagerii cu Collision Mitigation Braking System, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist System, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Information cu Cross Traffic Monitor și Low Speed Following.

Probabil singurul dezavantaj la această echipare este că producătorul japonez a ales doar motorizarea de bază, cea turbo de 1.5 litri nefiind disponibilă.

  • 1.0 VTEC Turbo 129 CP, 200 Nm, M6, 0-100 km/h în 10.4 s, 203 km/h V-MAX, 4.8 l/100 km
  • 1.0 VTEC Turbo 129 CP, 180 Nm, CVT, 0-100 km/h în 10.8 s, 200 km/h V-MAX, 5.0 l/100 km