Lynk & Co detaliază SUV-coupe-ul 05

Lynk-And-Co-05-14

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Lynk & Co este cel mai nou brand al celor de la Geely și cel mai neinspirat din punctul de vedere al nomenclaturii. Partea interesantă este că modelele lor vor ajunge și în Europa, iar trei dintre modelele sale de curse Lynk & Co 03 TCR se află pe locurile 3,4 și 5 în Cupa Mondială de Turisme (WTCR) cu opt victorii în total. Nu mai vorbim de faptul că printre piloții săi se află trei campioni mondiali: Andy Priaulx, Yvan Muller și Thed Bjork. Chinezii nu se joacă.

Al cincilea model din gama Lynk & Co va fi probabil și cel mai vândut, deoarece face parte din nișa atât de populară a SUV-coupe-urilor de dimensiuni acceptabile. Gândiți-vă la Lynk & Co 05 ca fiind un Audi Q3 Sportback de la Volvo, deoarece împarte atât platforma, cât și motorizările cu XC40.

La 4.592 mm lungime și cu un ampatament de 2.734 mm, 05 aproape că depășește limitele clasei compacte, iar designul său poate nu va fi atât de atractiv pentru europeni cât este pentru chinezi. Dacă fața nu se deosebește cu multe față de 01 sau 02, spatele unește stopurile printr-o bandă LED, iar terminațiile evauării încastrate în difuzor par reale. Profilul este bine desenat și ascunde din masivitatea mașinii prin montantul C vopsit în negru.

Interiorul are un aer modern, tehnologizat, diferit de celelalte modele ale producătorului, dar impresionează consola centrală cu schimbător de viteze de mici dimensiuni, sistemul de infotainment cu ecran de mari dimensiuni, volanul sportiv sau cusăturile contrastante de culoare roșie.

Contrar primelor informații, motorizarea lui Lynk & Co 05 este una hibridă, formată dintr-un propulsor Volvo de doi litri, supraalimentat cu o turbină, ce produce 254 cai putere și un motor electric. Puterea este transmisă tuturor celor patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte și convertizor de cuplu de la Aisin.