Hot-hatch cu șapte locuri, Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC+

94946c8a-2020-mercedes-amg-glb-35-19

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-Benz GLB urmează trendul pe care toate modelele compacte de generație nouă ale nemților îl urmează, acela de a primi o versiune AMG 35.

Versiunea sportivă a gamei poate fi recunoscută ușor după grila Panamericana, pachetul AMG Line oferit în standard, splitterul față ce imită metalul, difuzorul spate, eleronul de pe plafon, jantele de 19″ sau evacuarea dublă cu terminații rotunde.

Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC+ se laudă cu același propulsor turbo pe benzină de doi litri (M260) ce dezvoltă 306 CP și 400 Nm. Transmisia automată cu dublu ambreiaj și opt rapoarte fabricată la Sebeș transmite puterea tuturor roților prin intermediul tracțiunii integrale 4MATIC+, iar asta se traduce printr-un sprint 0-100 km/h 5.2 secunde, dar și o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Cu toate acestea consumul mediu declarat este de doar 7.6-7.5 l/100 km.

Pentru a combate ruliul, inginerii AMG au schimbat suspensia SUV-ului cu una proprie ce îmbunătățește și manevrabilitatea. Tot pentru stabilitate și manevrabilitate a fost implementată și o direcție electrică variabilă, iar sistemul de frânare de înaltă performanță poate fi recunoscut după etrierii argintii cu inscripția AMG. Discurile sunt din oțel, însă au 350 mm diametru pe față și 330 mm pe spate.

Interiorul preia aceeași temă a restul modelelor 35 și propune tapițerie Artico/Dinamica, scaune sport și cusături contrastante roșii. Tabloul de bord digital și sistemul de infotainment MBUX nu putea lipsi, iar volanul AMG Performance este îmbrăcat în piele Nappa. Tapițeria din piele, dar și un al treilea rând de scaune sunt disponibile contra cost. Aceasta ar putea fi mașina perfectă pentru cineva ce își dorea un hot-hatch, dar are fie prea mulți copii, fie prea mulți prieteni.

Noul GLB 35 4MATIC+ va putea fi admirat la Salonul Auto de la Frankfurt, începând cu 12 septembrie.