Cel mai vândut Porsche a fost la sală, noul Macan Turbo se dezvăluie înainte de Frankfurt

1942ecd2-porsche-macan-turbo-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Porsche nu s-a grăbit să lanseze diferitele motorizări ale noului Macan facelift. A lansat întâi versiunea de bază, apoi Macan S, iar acum este momentul să vedem noul Macan Turbo.

Porsche își personalizează fiecare model, iar noul Macan Turbo nu face excepție, având o parte frontală mai agresivă, o evacuare cu patru terminații argintii, un difuzor destul de vizibil, precum și un eleron montat pe plafon.

Motorizarea alesă nu aduce nicio surpriză, este vorba despre același propulsor 2.9 V6 biturbo al Grupului VW pe care îl știm de la Panamera 4S, Cayenne S, Audi RS5 sau RS4 Avant. Acesta produce 440 CP și 550 Nm (cu 50 Nm mai puțin decât Macan Turbo Performance Pack prefacelift ce dispunea de aceeași putere), iar cu ajutorul transmisiei automate cu dublu-ambreiaj PDK cu șapte rapoarte și a tracțiunii integrale Porsche Traction Management, SUV-ul de clasă medie reușește un sprint 0-100 km/h în 4.3 secunde. Cine alege pachetul Sport Chrono va putea să circule cu o viteză maximă de 270 km/h, acolo unde este legal, bineînțeles. Pentru cine este interesat de consum, acesta este de 9.8 l/100 km. Mediu. Declarat și calculat în regim WLTP.

Pentru a opri SUV-ul de aproape două tone, inginerii din Stuttgart au realizat un sistem de frânare Porsche Surface Coated Brake (PSCB). Îl recunoști după etrierii vopsiți în culoarea albă și trebuie să menționăm că discurile dispun de un strat de curbură de tungsten. Nu doar că ajută răspunsul la pedală, dar elimină cu 90% mai puțin praf de frână și ajută uzura întregului sistem de frânare. Desigur, cine dorește un sistem și mai bun de frânare, poate alege sistemul ceramic Porsche Ceramic Composite Brakes.

Mașina vine în standard cu jante de 20″, dar dacă nu vrei să te doară spatele, poți alege suspensia pneumatică. Porsche Torque Vectoring Plus se află și el pe lista de opționale și promite să îmbunătățească stabilitatea și tracțiunea la ieșirea din viraje.

Sistemul de infotainment Porsche Communication Management (PCM) cu ecran tactil full HD de 10.9″ este preluat de la restul gamei, dar Turbo aduce scaune sport ajustabile pe 18 direcții, sistem de sunet Bose sau plafon din Alcantara.

Porsche Macan Turbo facelift va avea un preț de pornire de 91.922 Euro cu TVA în Germania, sau cu 2.261 Euro mai puțin decât un Cayenne echipat cu același motor.