Hyundai a încercat să bată două recorduri de viteză

8d8145c6-hyundai-nexo-and-sonata-hybrid-land-speed-record-concepts-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Hyundai a încercat să bată două recorduri de viteză la Bonneville Salt Flats în data de 25 septembrie, iar acum ne arată mașinile cu care a încercat să facă asta.

Primul a fost un Nexo, modelul coreean pe pile electrochimice. Acesta a atins 170.848 km/h cu modificări minore precum colantare, roll-cage, scaune Sparco ERGO cu centură de siguranță cu prindere în șase puncte, extinctor și o mică buză aerodinamcă sub bara față.

Al doilea a fost o Sonata Hybrid extensiv modificată. Aceasta s-a plafonat la 265.009 km/h, ceea ce este destul de mult având în vedere performanțele mașinii. Mașina a fost răsfățată cu o evacuare de 76 mm de la Injen Technology, NOS cu două rezervoare de N20 de la Nitrous Express Maximizer EZ controller, o resoftare, combustibil de curse, o suspensie completă de la KW, un sistem de frânare de înaltă performanță, jante Vision Rally 55 cu capace aerodinamice, dar și anvelope Goodyear Eagle special proiectate pentru recorduri de viteză.

Totodată Sonata a primit și elementele de siguranță de care se bucură și Nexo. Recordurile încă sunt supuse validării și vor fi prezentate oficial la SEMA.