Porsche va proiecta viitoarea navă spațială din filmul Star Wars

af7dcc4d-porsche-starship-06

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Proiectanții de la Porsche AG și Lucasfilm Ltd. colaborează la un design al navei spațiale care va fi prezentată la premiera mondială a filmului „Star Wars: The Rise of Skywalker”. Producătorul de mașini sport și compania de producție americană și-au alăturat forțele pentru a crea nava spațială din următorul film ”Star Wars”, episodul final al seriei Skywalker.

„Crearea unei nave spațiale cu ADN-ul specific Porsche este o sarcină interesantă”, menționează Michael Mauer, vicepreședinte Style Porsche la Porsche AG. „Deși nu par să împărtășească prea multe elemente la prima vedere, ambele branduri au o filozofie de design similară. Colaborarea strânsă cu echipa de design a ”Star Wars” este foarte benefică pentru noi. Sunt sigur că ambele părți vor avea multe de învățat din acest parteneriat.”

„Recunoașterea la nivel mondial a brandurilor Star Wars și Porsche este în mare măsură determinată de designul lor”, declară Doug Chiang, Vicepreședinte și Director Executiv al departamentului de creație Lucasfilm și responsabil pentru supravegherea tuturor proiectelor pentru franciza Star Wars. „Reunim două lumi cu acest proiect: design-ul de film science-fiction, al unei galaxii îndepărtate și precizia care stă la baza legendarelor mașini sport Porsche. Această colaborare promite să creeze un design inovator, care să îmbine excelența ambelor mărci, pentru a realiza o nouă navă demnă de Porsche și Star Wars.”

Echipele de proiectare se vor reuni periodic la Stuttgart și San Francisco, California, în următoarele săptămâni pentru a desena și construi nava spațială.

Porsche a construit propria sa navă spațială și a prezentat-o publicului în luna septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, noul Taycan, disponibil în patru versiuni: