Hyundai Kona Hybrid sau cum să ai un Ioniq fără să știe nimeni

b2efe3fd-2020-hyundai-kona-hybrid-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Atunci când ai o mașină care se vinde bine și o gamă largă de propulsoare mai mult sau mai puțin economice, ideea bună ar fi să le și îmbini.

Fix acest lucru au făcut coreenii de la Hyundai cu SUV-ul lor urban, Kona și cu sistemul de propulsie hibrid al lui Ioniq.

Faceți cunoștință cu Hyundai Kona Hybrid, ce dispune de un motor 1.6 GDI cu ciclu Atkinson producând 105 CP și 147 Nm împerecheat cu un propulsor electric de 44 CP și 170 Nm ce își trage curentul de la o baterie de 1.56 kWh cu funcție de încărcare și descărcare rapidă. Ansamblul hibrid produce 141 CP (cât un i40 1.7 CRDi) și 265 Nm (Cât o KIA Ceed GT). Singura transmisie disponibilă este una automată cu dublu-ambreiaj și șase trepte. Și nu uitați că această versiune are doar o singură punte motoare, cea față.

Konda Hybrid poate fi recunoscută prin culoarea specială Blue Lagoon, jantele din aliaj cu design specific și dimensiuni de 16 și 18″ și cu pachetul cromatic interior creat cu gândul la tema economică.

Această versiune se bucură șl de sistemul Blue Link ce permite utilizatorilor să încuie și să descuie mașina folosind o aplicație pentru smartphone, precum și de un sistem de infotainment opțional optional Audio Video Navigation system (AVN) cu ecran tactil de 10.25″ introdus pe Ioniq facelift. Acesta dispune de un software de recunoaștere vocală bazat pe tehnologie cloud și de o interfață personalizabilă. Sistemul de infotainment standard de 7″ este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, iar pentru cei ce vor să își încarce telefonul prin inducție, un asemenea sistem de încărcare va fi opțional.

Cu toate că avem de-a face cu o mașină destul de mică și accesibilă, sistemul Hyundai SmartSense actualizat dispune de:

  • Front Collision Warning and Avoidance Assist cu recunoașterea pietonilor și a cicliștilor
  • Lane Keeping Assist
  • Driver Attention Warning
  • High Beam Assist
  • Smart Cruise Control cu Stop & Go (opțional)
  • Lane Following Assist (opțional)
  • Intelligent Speed Limit Warning (opțional)
  • Blind-Spot Collision Warning (opțional)
  • Rear Cross-Traffic Collision Warning (opțional)

Noul Hyundai Kona Hybrid va ajunge la clienți începând cu luna august 2019, dar cine nu are răbdare poate alege modelul Electric sau noul Ioniq facelift.