Skoda Mountaniq, pick-up-ul pe care cehii nu îl vor produce

de499750-2019-skoda-mountiaq-concept-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toată lumea urlă după un Duster pick-up, însă nu prea am auzit pe cineva să vrea o Skoda pick-up, un mini Amarok.

Ei bine, ucenicii Skoda au petrecut 2.000 ore de muncă pentru noul Student Car, numit Mountaniq. Este vorba despre un Kodiaq modificat de viitorii ingineri ai mărcii din Mlada Boleslav, dar nu va intra în producția de serie. Din păcate.

Mountaniq este un pick-up single cab cu două locuri, bară față modificată, benă deschisă, dar care dispune de un compartiment secret și lumini. Hayonul este complet funcțional, iar mașina a primit protecție sub caroserie și protecție anti răsturnare. Farurile de ceață au fost și ele modificate.

Mountaniq este mai lung, mai lat și mai înalt decât un Kodiaq, însă ampatamentul a fost scurtat cu 3 mm, iar garda la sol este de 290 mm. Pentru off-road, ucenicii i-au montat jante Rockstar II de 17″ cu anvelope off-road, bull-bar, troliu, snorkel și o bară de lumini montată pe plafon, iar de show pick-up-ul a primi siglă și compartiment motor iluminate, precum și lumini ce proiectează logo-ul cehilor la deschidere.

Motorizarea aleasă a fost un 2.0 TSI ce dezvoltă 190 cai putere și 320 Nm, suficienți pentru masa de 2.450 kg a lui Mountaniq. Tracțiunea integrală și transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte DSG a fost și ea preluată de la SUV-ul Kodiaq.

Sunset Orange este nuanța în care a fost prezentat pick-up-ul, iar interiorul continuă această temă prin cusăturile contrastante de pe scaunele din piele, prin pielea de pe volan, preșuri sau schimbătorul de viteze. Plafonul a primit logo-ul Skoda, băuturile vor rămâne mereu reci mulțumită frigiderului on-board, iar sistemului de infotainment Columbus i-au fost adăugate boxe de 320W, un amplificator de 2.000W și un subwoofer de 2.000W. Și pentru că doar ce m-am întors de la un training day de off-road, știu cât de folositoare sunt walkie-talkie-urile on-board atunci când ai nevoie de cineva să te ghideze în condiții dificile.

Cu toate că nu vom primi niciodată Mountaniq, ne putem mulțumi cu Skoda Kodiaq RS, disponibilă la noi în țară pentru suma de 43.656 Euro cu TVA.