Hyundai Nexo este al doilea model al coreenilor pe pile de combustibil

Hyundai-NEXO-19

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cu toate că mai este puțin până la Salonul Auto de la Detroit, câțiva producători auto s-au gândit să dezvăluite ultimele tehnologii sau modele la Consumer Electronics Show, sau CES, în Las Vegas.

Unul dintre acei producători este Hyundai, care a venit cu un SUV nou-nouț propulsat de pile de combustibil.

Se numește Nexo și dorește să fie primul din cele 18 vehcule ecologice pe care producătorul coreean dorește să le lanseze până în anul 2025.

Lăudată ca fiind o navă amiral din punctul de vedere al tehnologiilor, crossoverul va fi vândut pe anumite piețe și va concura cu Toyota Mirai și Honda Clarity. Hyundai nu a menționat dacă Nexo va înlocui ix35 FCEV sau dacă cele două vor fi comercializate în paralel.

Printre tehnologiile aflate la bordul mașinii se numără și un asistent pentru unghiul mort ce folosește camere de luat vederi wide angle pe fiecare parte a mașinii pentru a arăta șoferului, pe displayul central, zonele ce nu intră în aria oglinzilor laterale convenționale.

Dar asta nu e tot, Nexo este primul Hyundai ce va oferi Lane Following Assist, un sistem ce intervine asupra direcției pentru a asigura că mașina stă în centrul benzii de rulare. Mai mult, va fi prezentă și Highway Driving Assist, o funcție ce folosește senzori și harta drumului pentru a menține o viteză adecvată.

Probabil că cea mai interesantă găselniță este Remote Smart Parking Assist, un sistem ce permite proprietarilor să parcheze sau să scoată mașina din parcare de la distanță.

Apropo de ix35 FCEV, coreenii susțin că Nexo este construit pe o platformă complet nouă ce îi permite modelului să fie mai ușor, rapid, agil și spațios decât modelul existent. Ba chiar au fost îmbunătățite și rezervorul de hidrogen, bateriile și sistemul de propulsie.

Sistem de propulsie care este format dintr-un motor electric ce dezvoltă 163 cai putere și 395 Nm și îi permite SUV-ului din Seol să sprinteze până la 100 km/h în doar 9.5 secunde, sau cu 3 secunde mai rapid decât ix35 FCEV. Până și autonomia a crescut, de la aproximativ 425 km la 595 km, o îmbunătățire substanțială.

UPDATE: Hyundai a făcut publică o galerie foto actualizată cu noul model, dar și prețurile. Acestea încep de la echivalentul a 51.964 euro în Coreea de Sud pentru echiparea Modern și 53.698 euro pentru echiparea Premium, însă clienții pot achițiziona un Nexo Modern pentru doar 25.567 euro datorită unei prime guvernamentale și a unei subvenții regionale. Pentru o mașină pe hidrogen, WOW!