KIA aduce la CES un Niro electric

Kia-Niro-EV-Concept-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce Hyundai a arătat noul Nexo la CES, cei KIA au prezentat conceptul Niro EV.

Desenat de studioul de design din Coreea de Sud, Niro EV atrage atenția prin culoarea deosebită, jantele aerodinamice și lipsa grilei pentru ventilație.

Interiorul a fost și el modificat, devenind mai minimalist și îmbibat de tehnologie. Șoferii pot face gesturi de tip “swipe” în fața volanului pentru a schimba setările sistemului audio sau de climatizare. Pentru că butoanele sunt prea 2017.

Pe lângă tabloul de instrumente digital și sistemult de infotainment de mari dimensiuni, mai observăm schimbătorul de viteze circular, similar produselor JLR. KIA se laudă cu noul Human Machine Interface ce permite utilizatorului să se logheze la mașină folosind tehnologie de recunoaștere facială, precum și cea vocală. Aceasta ajustează sistemele mașinii la preferințele acelei persoane.

EV vine de la “Electric Vehicle”, cee ce înseamnă că Niro a primit un motor electric ce dezvoltă 204 cai putere și care este alimentat de o baterie de 64 kWh. Astfel, crossoverul ecologic va putea parcurge o distanță de aproximativ 383 km cu un singur plin.

Kia lucrează deja la versiunea de serie, dar și la alte 15 modele atente cu mediul înconjurător ce vor fi lansate până în anul 2025.