Hyundai Prophecy, viitorul electric nu arată deloc rău

Hyundai-Prophecy-2-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Hyundai este deja un promotor al vehiculelor electrice, doar în România comercializându-se Ioniq Electric, Kona Electric și alte câteva hibride.

Ei bine, producătorul coreean avea pregătit un concept pentru Salonul Auto de la Geneva, unul care trebuia să ne arate tuturor ultimul limbaj de design al modelelor sale electrice.

Acesta este Prophecy, un model ce seamănă cu rodul dragostei între o Tesla Model 3 și un Porsche Taycan. Mașina este un coupe cu patru uși, ampatament uriaș și plafon arcuit construit pe viitoarea platformă electrică a concernului.

Aerodinamica a fost scopul principal al designerilor, de aceea mașina aproape are forma unei aripi de avion și jante în formă de elice. Eleronul integrat din spate a fost desenat cu gândul de a face mașina să pară dinamică și în momentele în care aceasta este nemișcată. Din spate, mașina chiar arată ca un 911 al viitorului.

Noile faruri Pixel LED văzute pentru prima dată pe alt concept Hyundai, celebrul 45, sunt prezente și aici, iar tehnologia este disponibilă și la stopuri. Acestea vor deveni o semnătură a designului în anii viitori. Cabina este una de concept. Volanul lipsește datorită tehnologiei autonome și a ampatamentului generos, dar avem două joystick-uri. Doar patru pasageri împart interiorul lui Prophecy, dar presupun că modelele de serie vor avea măcar cinci centuri de siguranță.

Atunci când șoferul alege modul Relax, mașina se conduce singură, scaunele se înclină pe spate, iar pasagerii pot urmări content media pe display-ul cât bordul. Deocamdată un vis, mâine realitate.