Mașina începutului de an: Koenigsegg Gemera

Koenigsegg-Gemera-26

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Koenigsegg a surprins pe toată lumea astăzi cu o mașină pe care mulți o așteptau zilele acestea de la Bugatti. Un Hyper-GT adică primul model cu patru locuri al companiei. Însuși Christian von Koenigsegg a prezentat mașina în standul altfel pustiu al mărcii… el numește Gemera a fi „Mega-GT” dar mai bine îi spuneau cum îi spunem noi și anume Hyper-GT pentru că cifrele de performanță sunt pur și simplu remarcabile.

 

Fiți atenți: Gemera are un motor în trei cilindri numit TFG – Tiny Friendly Giant. El produce… 600 CP și 600 Nm. Mai departe, este completat de TREI motoare electrice care oferă un total de 1.100 CP. Motoarele electrice sunt amplasate câte unul pe fiecare roată spate iar unul pe arborele cotit al motorului. Deci, Gemera are 1.700 CP și 3.500 Nm. Serios.

Caroseria este monococă din carbon și mașina are torque vectoring pe toate roțile și poate vira și cu spatele.

Cu un ampatament uriaș cât unul de Seria 7 Lung… trei metri… cu patru locuri individuale la interior și doar două uși fluture pur și simplu uriașe, Gemera poate funcționa cu… ethanol, methanol E85 sau benzină… doar rulând electric poate atinge 300 km/h și poate rula strict electric 50 km.

Gemera face 0-100 în… 1.9 secunde și poate merge cu peste 400 km/h. Christian von Koenigsegg anunță însă că mașina asta va doborî recordul de 0-400 km/h fără probleme. Aș vrea să zic că „abia aștept să văd” dar de fapt încă sunt în șoc legat de cât de tare poate să fie această nouă creație a suedezilor. Este practic cel mai tare hypercar cu patru locuri din istorie… și de fapt… este singurul.

Doar 300 de unități vor fi produse iar prețul anunțat este chiar un chilipir pentru unicitate și performanțe: un milion de dolari SUA.

 

Vedeți aici „dezvelirea” oficială prezentată chiar de fondatorul companiei, din standul pustiu al salonului pustiu: