Hyundai Veloster N Performance, concept realist adus la SEMA

6f40846c-hyundai-veloster-n-performance-concept-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Americanii nu primesc noul și destul de interesantul hot hatch Hyundai i30 N, însă se bucură de Veloster N, fratele său ceva mai agresiv, dar identic din punct de vedere mecanic.

Pentru a întări imaginea brandului N pe piața nord-americană, Hyundai va prezenta la SEMA conceptul Veloster N Performance.

Printre modificările estetice enumerăm capota cu gură de aerisire funcțională, splitterul frontal, pragurile redesenate, difuzorul proeminent și eleronul de mari dimensiuni. Evacuarea prezintă terminații Capristo, iar toată mașina a fost împopoțonată cu accente portocalii.

Jantele OZ de 19″ încălțate cu anvelope Pirelli P-Zero Corsa pot fi trecute la capitolul modificări tehnice, iar un detaliu drăguț sunt noile căpăcele N din fibră de carbon. Jantele ascund un sistem de frânare cu discuri de 380 mm și etrieri cu șase pistonașe pe față și discuri de 360 mm cu etreieri cu patru pistonașe pe puntea spate.

Interiorul este absolut delicios. Finisaje din fibră de carbon, tapițerie din Alcantara pe scaune și volan, centuri de siguranță schimbate, scaune sport de la Sabelt, schimbător de viteze din aluminiu și accente portocalii, toate sunt făcute pentru a-ți oferi o ambianță cât se poate de sportivă.

Manevrabilitate a fost îmbunătățită cu ajutorul unei suspensii Extreme Racing cu amortizoare H&R, a barelor antiruliu Daewon Steel, dar și a nu mai puțin de trei bare de rigidizare. Not bad, Hyundai.

La motor nu s-a umblat, rămânând aceeași unitate 2.0 Turbo de 275 CP și 353 Nm, conectată la roțile față printr-o transmisie manuală cu șase trepte.