Ferrari 488 Challenge Evo, armă de circuit pentru gentlemen drivers

a127ec00-ferrari-488-challenge-evo-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ferrari Challenge este o competiție monomarcă în care clienți bogați ai Scuderiei se întrec în modele special create pentru circuit, similare din punct de vedere al performanței cu GT3-urile.

Pentru 2020, modelul ce va fi condus de oameni de afaceri și pasionați va fi 488 Challenge Evo, o versiune actualizată a lui 488 Challenge.

Multe elemente au fost schimbate pentru sezonul 2020, în special cele aerodinamice. Partea frontală este acum cu 30% mai eficientă aerodinamic, dar există și o gură de aerisire în forma literei U destinată să răcească sistemul de frânare. Inginerii s-au inspirat din modelele și mai performante, FXX-K și FXX-K EVO, de aceea pare că 488 Challenge EVO seamănă cu cele două hypercaruri de circuit. Per total, Ferrari spune că că Evo produce cu 50% mai multă forță de apăsare decât un Challenge simplu, ceea ce este de apreciat, deoarece nici acela nu era tocmai ineficient din punct de vedere aerodinamic.

Pentru prima dată în istoria competiției Ferrari Challenge, piloții și inginerii au opțiunea de a modifica aerodinamica între punți independent una de cealaltă fără a modifica garda la sol, o unealtă utilă în setarea mașinii în funcție de preferințele fiecărui client.

Pirelli a lucrat din greu pentru a dezvolta noi anvelope, unele ce funcționează mai bine cu forța de apăsare suplimentară, iar diferențialul E-Diff3 și sistemul de control al tracțiunii F1-TCS sunt cu totul noi. Interiorul a primit un volan nou cu manetă pentru a controla intesitatea sistemului ABS, iar o cameră de luat vederi de înaltă rezoluție a preluat rolul oglinzii retrovizoare.

Noul Ferrari 488 Challenge Evo poate fi cumpărat ca și mașină nouă sau poate fi achiziționat ca pachet pentru a putea fi montat pe un 488 Challenge deja existent.