Invazia diesel, Audi S5 vine acum cu aromă 3.0 TDI

b03c5402-2020-audi-s5-tdi-16

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După SQ5 TDI, S6 TDI și S7 TDI, Audi s-a gândit că nu mai merită să avem nici măcar un S5 pe benzină, așa că pentru piața europeană a introdus noile S5 TDI Coupe și S5 TDI Sportback.

Da, marca din Ingolstadt a ales un diesel pentru versiunea sportivă intermediară. Unitatea dispune de două turbine, un compresor electric, un sistem electric pe 48V și un starter-alternator pe curea. Este același propulsor de pe SQ5 TDI, producând 347 CP și 700 Nm. Transmisia Tiptronic este una ZF cu opt rapoarte și hidroconvertizor de cuplu, iar aceasta transmite puterea tuturor celor patru roți datorită tracțiunii integrale.
Nemții se laudă cu un consum cu 19% mai mic decât cel al fostului SQ5 benzină, model ce va rămâne pe piață în zonele unele petrolul nu costă o mică avere.

Cu toate că au mai mult cuplu, versiunile diesel sunt marginal mai lente de la 0 la 100 km/h, cam cu o zecime de secundă (4.8 secunde pentru Coupe și 4.9 secunde pentru Sportback), dar aș paria că pe reprize sunt mai rapide. Viteza maximă este limitată la 250 km/h indiferent de ce combustibil trebuie să bagi în rezervor.

Nu s-a schimbat nimic din punctul de vedere al aspectului exterior, mașinile venind cu același bodykit sportiv, aceleași jante de 18″, faruri full LED și evacuare cu patru terminații. Un facelift nu este departe oricum.

Noile modele vor putea fi comandate începând cu luna mai, iar prețurile în Germania sunt indentice indiferent de numărul de uși, €65.300 cu TVA.