Jaguar va reîncepe producția lui D-Type

Jaguar-D-Type-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Modelele clasice devin din ce în ce mai dezirabile, iar producătorii doresc și ei o felie din acest succes. După ce v-am prezentat cazul FCA Heritage ce restaurează modele italiene importante și apoi le vinde, Jaguar Land Rover a anunțat că va continua producția Jaguarului D-Type după o pauză de 62 ani. Da, Jaguar Classic va construi 25 unități ale celebrului model de curse ce a câștigat Cursa de 24 ore de la Le Mans în 1955, 1956 și 1957.

Producătorul britanic spune că fiecare aspect al mașinii va fi fidel modelelor originale, inclusiv motorul XK cu șase cilindri.

Clienții au opțiunea de a alege între specificațiile 1955 Shortnose sau 1956 Longnose cum este cea din imagini. Aceasta se poate recunoaște ușor după capota extinsă, etrierii de frână ce se pot schimba ușor și aripa de rechin din spatele șoferului.

Jaguar promisese că va construi 100 exemplare D-Type, însă producția inițială a atins doar 75 unități, de aici cele 25 modele noi.

Listele de comenzi au fost deja deschise, dar prețurile sunt confidențiale. Părerea mea este că ele au în jur de șase zerouri.