KIA XCeed și Ceed Sportwagon PHEV, disponibile în România

2020-kia-xceed-phev-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

KIA s-a hotărât să echipeze Ceed Sportwagon și XCeed cu sisteme de propulsie hibride. Fără a o mai lungi, este vorba despre aceleași agregate precum la KIA Niro Plug-in-hybrid sau la Hyundai Ioniq Plug-in-Hybrid.

Asta înseamnă că avem de-a face cu un propulsor aspirat de 1.6 litri ce dezvoltă 105 cai putere și 147 Nm ce face pereche cu unul electric de 61 cai putere și 170 Nm. În total avem de-a face cu 141 cai putere și 265 Nm. Puterea este gestionată de o transmisie automată cu dublu-ambreiaj cu șase trepte, iar acumulatorul are o capacitate de 9.8 kWh, ce îi permite o autonomie exclusiv electrică de 60 km lui Ceed Sportwagon PHEV și de 58 km lui XCeed PHEV.

Cele două modele vin în echipate foarte bine, stând la vârful gamei, chiar și peste versiune sportive GT. Astfel, avem jante din aliaj de 16/17/18″ (depinde de piață și de care din cele două modele este vorba), sistem de infotainment și navigație cu ecran tactil de 10.25, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, climatizare automată pe două zone, scaune încălzite, faruri full LED, tapițerie din piele mixtă, tempomat, limitator de viteză, cameră de marșarier, Forward Collision Assist cu detectarea pietonilor, Driver Attention Warning, Lane Keeping Assist, Hill-Start Assist Control sau High-Beam Assist.

  • XCeed Plug-in Hybrid VISION – 36.414 € cu TVA, 30.814 € prin Programul Rabla Plus
  • Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid VISION – 35.998 € cu TVA, 30.398 € prin Programul Rabla Plus