PREMIERA – vezi cum arata si ce PERFORMANTE are noul HOT-HATCH LEGENDAR VW!

2020-VW-Golf-GTI-16

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volkswagen a pregătit pentru Salonul Auto de la Geneva nu unul, ci trei Golf-uri sportive, fiecare având specificul ei. Este vorba despre GTI, GTD și GTE.

Mari diferențe estetice între cele trei modele nu sunt, dar GTI are o dungă roșie de-a lungul farurilor, GTD una albă și GTE una albastră. Totodată, evcuarea lui GTI are două terminații, una pe fiecare parte a mașinii, GTD are două pe aceeași parte, iar GTE nu are terminații expuse, ci unele false. Farurile LED sunt standard pe toate cele trei modelele, dar farurile de ceață în forma literei X sunt opționale. Pragurile sunt finisate în culoarea neagră, iar jantele standard au dimensiunea de 17″. Unele opționale, de 18 sau 19″ pot fi comandate, iar etrierii de frână sunt vopsiți în culoarea roșie la toate trei sportivele compacte.

În ceea ce privește motorizările, fiecare aduce câte un avantaj propriu:

  • GTI: 2.0 TSI 245 CP, 370 Nm, M6/DSG7
  • GTD: 2.0 TDI 200 CP, 400 Nm, DSG7
  • GTE: 1.4 TSI 150 CP + E-motor 112 CP = 245 CP, 400 Nm, DSG6, baterie 13 kWh

Producătorul german susține o autonomie electrică de 60 km pentru GTE, dar și o viteză maximă în acest mod de 130 km/h.

Noutatea în ceea ce privește șasiul este noua unitate de control numită Vehicle Dynamics Manager. Aceasta se ocupă de diferențialul electronic blocabil XDS pe puntea față și de amortizoarele adaptive Dynamic Chassis Control (DCC). Pe modul sport, GTI și GTD sunt soborâte cu 15 mm. Celelalte moduri sunt Comfort, Eco și Individual, ce poate configurat peste limitele lui Comfort sau Sport. Mai precis, dacă vrei un Comfort+ sau un Sport+, îl poți accesa doar pe Individual.

Scaunele tartan nu lipsesc de pe cele trei sportive, iar volanul are inscripția fiecăruia dintre modele. Din nou, avem aceleași diferențe cromatice (roșu pentru GTI, albastru pentru GTE și gri/argintiu pentru GTD).

Fiind un model de top, tabloul de bord Innovision Cockpit cu ecran de 10.25″ și sistemul de infotainment de 10″ sunt echipamente standard, la pachet cu luminile ambientale cu 30 opțiuni de culoare și modulul de comunicare Car2X.

Pentru mai multe informații despre ultima generație Golf, aveți aici materialele noastre.