La revedere, drum bun: Grand Cherokee Trackhawk

2018 Jeep® Grand Cherokee Trackhawk

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

O să fiu foarte direct, încă de la început: Jeep lansează la New York în doar câteva zile CEL MAI PUTERNIC și CEL MAI RAPID SUV de pe Planetă. Da, mai puternic decât Bentayga, mai rapid decât el, o bestie care umilește din punct de vedere al performanțelor de pe hârtie mașini ca SUV-ul Bentley sau Porsche Cayenne Turbo S. Pe lângă el, Range Rover Sport SVR, BMW X5 M sau Mercedes-AMG GLE 63S sunt niște copilași. Iată de ce…

Grand Cherokee Trackhawk are… 717 CP. Plus 874 Nm cuplu motor maxim. Practic, oamenii de la Jeep au luat motorul din Dodge Challenger SRT Hellcat, V8-ul de 6.2 litri supraalimentat și l-au pus pe un Grand Cherokee. Rezultatul este devastator pentru performanțe și deci competiție: 0-100 în 3.6 secunde și viteză maximă de 290 km/h. Într-un Grand Cherokee pentru Numele lui Dumnezeu!!!

Un Bentayga este mai SLAB cu 109 CP și mai lent cu jumătate de secundă pentru 0-100. Doar la viteză maximă, Bentley-ul cu W12 trece de 300 km/h față de Jeep. Despre mașinile amintite mai sus, cu puteri între 500 și 600 CP nu are rost să mai vorbim pentru că toate au performanțe sub Bentley și mai nou sub… Jeep. Acesta este echipat standard cu o tracțiune integrală modificată pentru „launch control” și performanță pe circuit, fiindu-i adăugat un diferențial cu patinare limitată pe spate. Cutia cu opt trepte, automată, a fost modificată și ea. Suspensia, asemenea. Discurile de frână au 400 mm pe față și 390 pe spate! În standard, roțile au jante cu diametrul de 20 de inch și sunt încălțate cu anvelope Pirelli de ultra-performanță late de 295 mm.

Nu au fost anunțate planuri pentru Europa pentru mașina asta dar e de așteptat să coste vreo 90.000 de euro preț standard dacă ajunge aici. Adică va fi MAI IEFTINĂ decât toate mașinile care oricum nu au puterea sa… Incredibil.