Ni-no-ni-no hybrid: Ford Police Responder

ford-police-responder-hybrid-sedan-06-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ford a anunțat acum ceva timp că urmează să lanseze 13 mașini eco. Asta nu înseamnă neapărat mașini electrice, full-electrice cât și modele hibrde. Printre mașinile anunțate sunt versiuni eco pentru un SUV de dimensiuni mici, un pick-up F150, un Mustang (va fi hibrid, nu electric) dar și o mașină autonomă care probabil va fi oferită ca model singular în gamă.

Având în vedere colaborarea lui Ford cu forțele de ordine, era normal să se lanseze asta: Police Responder Hybrid Sedan, mașina hibridă de Poliție bazată pe Mondeo (sau pe Fusion, dacă vă gândiți la modelul american frate cu mașina disponibilă în România).

Chiar dacă este un hibrid, Police Responder a fost ranforsat la nivelul suspensiei, a primit roți speciale și frâne mai puternice cu discuri cu diametru de 17 inch. Ford susține că a modificat modul de funcționare al sistemului hibrid conform cu „nevoile de patrulă”- de aceea mașina poate să ruleze doar pe baterii până la 96 km/h (60 de mile, suta americanilor).

Noile mașini hibride ajung la Poliția din marile orașe americane din vară și oficialitățile sunt fericite că pot „lupta împotriva crimei având grijă de mediul înconjurător și de sănătatea membrilor comunității”. Really?!