LA REVEDERE, TESLA! Vezi masina SUPER PREMIUM cu performante PERFECTE!

992aaf5f-porsche-taycan-4s-07

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După Taycan Turbo și Taycan Turbo S, Porsche e a decis să lanseze și o versiune mai puțin puternică și mai accesibilă a berlinei sale electrice.

Acesta este Porsche Taycan 4S, noua intrare în gamă pentru cel mai futurist model german actual. Două versiuni au pregătit nemții, 4S-ul standard ce produce 530 CP și ce dispune de o baterie de 79.2 kWh și 4S Performance Plus cu o baterie de 93.4 kWh, aceeași de pe Turbo sau Turbo S, ce pune la bătaie nu mai puțin de 571 CP.

Cu toate că ambele modele ating 100 km/h în patru secunde (pentru că bateria mai mare este și mai grea), iar viteza lor maximă este de 250 km/h, există totuși câteva diferențe ce merită punctate. Pentru început, modelul cu baterie Performance poate parcurge 407 km cu un plin de curent, pe când cel cu baterie Performance Plus poate circula 463 km între încărcări. Mai mult, capacitatea de încărcare a bateriei Performance este de 225 kilowați, pe când cei care plătesc în plus pentru Performance Plus se bucură de 270 kW.

Pentru a diferenția Taycan 4S de frații săi mai puternici, Porsche a montat un set de jante Taycan S Aero de 19 inch, precum și patru etrieri roșii. Chiar dacă nu este ușor de observat, noua versiune de bază dispune de fustă față, praguri și difuzor specifice.

La interior găsim scaune electrice, ajustabile pe opt direcții îmbrăcate parțial în piele. Însă cine dorește va putea comanda un interior din material textil 100% reciclat sau chiar unul din piele.

Inginerii nu făcut rabat la capitolul șasiu, acolo unde Taycan 4S dispune de același sistem centralizat ce monitorizează și sincronizează toate sistemele șasiului. dar și suspensia pneumatică cu tehnologie cu trei perne de aer în fiecare colț.

După cum am spus, etrierii lui 4S sunt vopsiți în roșu însă, însă discurile față măsoară 360 mm, iar cele spate 358. Dacă interesează pe cineva, sistemul de frânare numără șase pistonase pe față și patru pe puntea spate.

Noul Porsche Taycan 4S va ajunge în România în luna ianuarie 2020, poate fi comandat chiar acum, iar prețul sau de bază este de 110.624 euro cu TVA.