Land Rover Defender revine cu un V8 sub capotă

LR-Defender-WorksV8-01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Land Rover Defender urmează exemplul Pagani Zonda și revine la viață cu o ediție specială.

Creată pentru a aniversa 70 ani de Land Rover, Defender Works V8 vine cu o versiune aspirată a V8-ului AJ33 de 5 litri a concernului JLR. Aceasta dezvoltă 405 cai putere și 515 Nm și este cuplată la o transmisie automată ZF cu opt rapoarte. Pentru cine vrea să știe, acesta nu este primul Defender V8, Land Rover montând celebrul Rover V8 în off-roaderul britanic între 1983 și 1998.

Works V8 are nevoie de doar 5.6 secunde pentru a atinge 100 km/h, dar viteza maximă i-a fost limitată la doar 171 km/h din cauza formei de cutie. Cu toate astea, mașina se manevrează mult mai bine ca un Defender clasic, deoarece dispune de frâne upgradate, arcuri îmbunătățite, amortizoare performante, bare anti-ruliu și jante de 18” cu anvelope all-terrain.

Clienții norocoși vor avea ocazia să aleagă una dintre cele opt culori noi disponibil, toate având un plafon contrastant Santorini Black. Aceeași nuanță de negru o vor avea și aripile sau grila față. Alte detalii interesante sunt mânerele de uși, capacul rezervorului și scrisul Defender pe capotă din aluminiu forjat sau farurile full LED.

Interiorul arată ca un restomod cu ale sale scaune sport Recaro, finisarea din piele Windsor pe bord, fețe de uși și plafon, schimbător de viteze luat de la Range Rover Sport și un sistem de intotainment retro.

Prețurile încep de la 150.000 £, dar acesta poate crește dacă în locul V8-ului vrei un turbodiesel ford TDCi de 2.2 litri, suspensie de înaltă performanță în teren accidentat și frâne uriașe.