Dakar 2018, rezumat video după etapa 11

5f439

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Astăzi s-a mers de la Belen la Chilecito, cu mențiunea că motocicletele și quad-urile s-au oprit la Fiambala.

Cea mai importantă veste a zilei este că penalizarea de 10 minute încasată de Sainz în urma acuzațiilor lui Kes Koolen cum că l-ar fi lovit pe traseu A FOST RIDICATĂ. Practic, echipa lui Sainz s-a întors la organizatori cu date de telemetrie de pe mașina spaniolului, unde s-a văzut clar că accelerometrul nu a înregistrat nimic care să semene cu un impact. „Pe telemetrie se vede clar cum Carlos merge în urma quad-ului pentru 12 secunde cu 50 de km/h, iar când quad-ul pierde controlul, mașina frânează până la 37 de km/h. Este foarte clar că Sainz a frânat tare și a virat stânga ca să evite accidentul.”  Moment de un penibil rar pentru Koolen, care ieri îi amenința pe Sainz și pe organizatori cu un proces civil.

Sainz a mers curat azi, dar nu a forțat. A ieșit pe 3, la 4:40 min de leader (Brinke, cu Toyota) și la doar 5 secunde în urma lui Depres, care a terminat pe 2, fără a avea însă vreo șansă în clasamentul general, unde este la vreo 45 de ore în spate. Al-Attiyah a venit pe 5, la 6 min de leader și la un minut în spatele lui Peterhansel, care a terminat pe 4.

Vestea proastă la mașini este că Hirvonen s-a dat peste cap cu MINI-ul lui, ceea ce l-a aruncat pe 20 în clasamentul general, la 16 ore de leader. Celălalt MINI rămas pe roți (polonezul cu nume imposibil de pronunțat – Przygonski) e pe 6 la general.

La moto Price a câștigat etapa la un minut și ceva în fața lui Benavides și 6 min 31 în fața lui Meo, dar la general Price e pe 3 la 39 de minute distanță de Walkner, care a mai pierdut un pic din avansul consistent luat ieri dar rămâne în continuare destul de confortabil la 32 de minute în fața lui Benavides. Bareda, în schimb, a abandonat azi din cauza unei accidentări la genunchi cu care se chinuie de pe la etapa a 7-a.

Însă cea mai spectaculoasă schimbare de clasament s-a întâmplat la Trucks, unde Villagra (IVECO) a trecut pe prima poziție la general, după ce Nikolaev a trebuit să schimbe o roată la Kamaz. Asta l-a costat 42 de minute pe etapa de azi, dar mai sunt multe etape până la final și el e acum doar la 1 minut în spatele argentinianului cu Iveco. Vedeți mai jos cât de frumos merg bestiile prin nisip: