Lexus NX facelift a fost prezentat la Shanghai

2018-Lexus-NX-Facelift-17

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Lexus NX nu prea avea nevoie de un facelift, dar japonezii au considerat că Salonul Auto de la Shanghai este ocazia perfectă pentru a împrospăta SUV-ul compact.

Japonezii susțin că toată partea frontală este schimbată. Nu îi contrazicem, însă doar cineva cu un ochi antrenat poate observa diferențele. Grila este redesenată, farurile au fost schimbate și luminile de zi cu LED au primit o formă puțin mai agresivă.

Atât NX300h cât și NX 300 F Sport au faruri de ceață noi și guri de aerisire mai proeminente. La spate se regăsește evacuarea cu terminații cromate, stopuri redesenate, un mic eleron montat la baza bării spate și elemente cromate în formă de L pe lateralele bării doar la 300h.

NX 200t și-a schimbat denumirea în NX 300, având același motor de 2 litri turbo cu aceeași putere de 245 căluți. 300h este neschimbat, un motor de 2.5 litri în patru cilindri aspirat lucrează cu două motoare electrice și dezvoltă aceleași performanțe ca în trecut.

Schimbările pe care Lexus vrea să le sublinieze sunt cele la șasiu. Japonezii susțin că arcurile reproiectate, bările stabilizatoare noi și bucșile schimbate oferă o agilitate crescută, iar noile amortizoare aduc un plus de confort spre deosebire de modelul anterior. Există chiar și Adaptive Variable Suspension, sistemul de amortizoare active regăsite pe LC 500, prin care se reglează parametrii de 650 ori pe secundă.

Pentru a putea deosebi versiunea F Sport de cea clasică, țineți minte grila neagră, roțile specifice și o finisare sportivă la interior.