Lincoln reînvie numele de Nautilus pentru noul SUV de clasă medie

2019-Lincoln-Nautilus-43

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Lincoln introduce noul limbaj de design pe toate modelele sale, schimbând și nomenclatura la pachet. La Salonul Auto de la Los Angeles a venit rândul SUV-ului MKX să primească un facelift, dar și o nouă denumire, Nautilus.

El este un SUV de clasă medie ce va concura cu noul Infiniti QX50, Lexus NX sau triada germană GLC, Q5, X3 și dispune de un propulsor pe benzină turbo de doi litri ce dezvoltă 245 cai putere și un V6 turbo de 2.7 litri ce produce 340 cai putere și 515 Nm. Ambele vin la pachet cu injecție directă de benzină și transmisii automate cu opt trepte cu Auto Start-Stop. Motoarele practic 2.0 EcoBoost și 2.7 Ecoboost de pe anumite modele Ford.

Interiorul a primit panou de instrumente digital cu diagonala de 12.3”, piele cusută manual, sistem de infotainment cu SYNC 3, Apple CarPlay și Android Auto. Cine dorește poate comanda scaune Ultra Comfort ajustabile electric pe 22 direcții sau sistem audio Revel cu 13 sau 19 difuzoare pentru o experiență acustică aparte.

Fiind un SUV premium de ultimă generație, Nautilus vine la pachet cu o armadă de sisteme de siguranță a pasagerilor, precum tempomat adaptiv, Pre-Collision Assist cu Pedestrian Detection, Blind Spot Information System, sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare, sistem de asistență la menținerea benzii de rulare, asistent activ la parcare și o funcție ce menține mașina oprită fără a fi nevoie de apăsarea frânei.

Pentru cei care vor mai mult nonconformism, Lincoln a introdus și gama Black Label ce aduce trei teme distincte pentru exterior și interior. Acestea sunt:

  • Chalet (piele Espresso și Alpine Venetian cu accente Siverwood)
  • Thoroughbread (piele Rich Venetian și Alcantara cu accente jet Black și Chilean Maple)
  • Gala (piele Carmine sau Onyx și plafon îmbrăcat în Alcantara)

Clienții vor putea cumpăra noul Lincoln Nautilus începând cu vara anului 2018.