Lucrurile esențiale de știut despre Skoda Kodiaq

416405l

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Skoda a prezentat cel mai mare, luxos, special, fabulos, incredibil SUV al său. Iată ce trebuie să știți despre el.

– Kodiaq este al doilea SUV din istoria Skoda după Yeti. Numele vine de la ursul Kodiak din Alaska doar că are un „q” la sfârșit pentru că cică așa se pronunță corect cu „q”. What. Ever.

– Este construit pe platforma MQB a grupului VW și este primul dintr-o serie nouă de SUV-uri Skoda prin care marca dorește să crească enorm la vânzări. Va fi oferită și o verisune coupe a sa, Yeti va fi schimbat, un SUV mic va fi oferit ca rival pentru Juke de exemplu iar pentru China se va lansa un SUV super-mare ce va fi vândut exclusiv acolo.

– Kodiaq este lung de 4.7 metri, lat de aproape 1.9 și înalt de 1.68. Este cu patru centimetri mai lung decât o Octavia ceea ce înseamnă că va concura Hyundai Santa Fe, KIA Sorento, Nissan X-Trail sau Ford Edge. Opțional, Kodiaq va fi oferit cu șapte locuri.

– Portbagajul: de la 720 la 2.065 litri. Acest volum maxim este cel mai mare dintre toate SUV-urile oferite acum în România, mai mare chiar și decât portbagajul unui Volvo XC90, să spunem. Bancheta spate culisează longitudinal 18 centimetri mărind portbagajul sau spațiul la picioare. Și spătarul este reglabil.

– Toate dotările de pe noul Superb se vor putea comanda și pe Kodiaq.

– Motoare: benzină 1.4 125 CP, 150 CP, 2 litri 180 CP. Opțional cu DSG și 4×4 cu Haldex. Diesel 2.0 cu 150 sau 190 CP, opțional cu DSG și 4×4.

– Kodiaq va fi disponibil în România de la începutul anului viitor.