Mai multă tehnologie și motor biturbo diesel pentru Ford Edge facelift

2018_Ford_Edge_01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La Salonul Auto de la Detroit am văzut faceliftul SUV-ului Ford Edge. Ovalul Albastru a așteptat câteva luni, dar va aduce nou Edge și pe Bătrânul Continent, dezvăluindu-l la Salonul Auto de la Geneva începând cu 6 martie.

Noul Edge este acum mai cuminte din punct de vedere estetic, având o nouă bară față, grilă redesenată și faruri full LED. Capota a fost și ea schimbată, iar hayonul este acum puțin mai șlefuit.

Interiorul are acum materiale mai bune, o consolă centrală mai ergonomică și un schimbător rotativ. Pe lista de opționale se vor regăsi un instrumentar de bord complet digital și configurabil, încărcare inductivă pentru smartphone și un nou sistem de sonorizare premium Bang & Olufsen Play proiectat special pentru Edge.

Clienții cu apucături sportive pot opta pentru echiparea ST-Line ce primește mai multe elemente de caroserie vopsite, o grilă neagră, jante de 20”, pedate din aluminiu și scaune perforate Miko-Dinamica. Nu se știe dacă Ford va aduce modelul Edge ST prezentat la Salonul Auto de la Detroit, cu tot cu motorul său 2.7 V6 EcoBoost.

Modelul european primește ultimele sisteme de asistență ale șoferului, precum Adaptive Cruise Control cu Stop-and-Go, Lane Centring Assist, Evasive Steering Assist și Post‑Collision Braking.

Gama de motorizări a fost complet schimbată, există acum un singur propulsor diesel 2.0 EcoBlue în trei versiuni de putere, de 150, 190 și 238 cai putere în versiunea biturbo. Sistemul de tracțiune integrală și transmisia automată cu opt rapoarte sunt oferite standard.