Mamma mia! Alianța Fiat Chrysler restaurează modele clasice italiene

FCA-Heritage-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Italienii se pricep la două lucruri, la mâncare și la design, în special designul auto.

Mărcile italiene au construit atâtea modele frumoase încât e păcat să le lăsăm să moară mâncate de rugină sau uitate sub o pătură de praf, așa că Alianța Fiat-Chrysler a lansat programul “Reloaded by Creators”.

Reloaded by Creators este un serviciu de vânzare pentru colecționarii de modele Alfa Romeo, Abarth, Fiat și Lancia prin care FCA Heritage cumpără, restaurează și revinde diverse modele clasice alese pe sprânceană. Din banii obținuți pe bijuteriile motorizate, FCA va finanța găsirea de modele clasice ultra rare pentru colecția companiei. Ideea a fost împrumutată de la muzeele de artă și se dorește a veni în interesul colecționarilor și iubitorilor de automobile clasice. Primele cinci modele trecute prin acest program au fost deja arătate și sunt:

  • Alfa Romeo Spider din 1991.
  • Alfa Romeo SZ din 1989 folosit pentru teste pe circuitul Balocco. Dispune de o caroserie ultra ușoară și un motor V6 de 3 litri care sună ca un înger îndurerat.
  • Fiat Spider Europa Pininfarina din 1981 cu doar 10.000 km la bord. Are sub capota stilată un propulsor de 2 litri ce pune la bătaie 105 cai putere. Nici nu ai nevoie de mai mult.
  • Lancia Fulvia Coupe Monte Carlo din 1973, model ce a fost creat pentru a celebra victoria italienilor în Raliul Monte Carlo din 1972. Motorul său de 1.3 litri reușește performanța de a dezvolta 90 cai putere.
  • Lancia Appia Coupe. Această mașinuță cu 2+2 locuri a fost desenată de Pininfarina și are o caroserie în două nunanțe.