Mani Gyenes a câștigat Raliul Dakar 2020 la clasa sa, Sainz se impune la Auto

AP-22TYC7KBN2511_news

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ultima zi a primului Dakar asiatic și-a desemnat câștigătorii. Etapa de 429 km a însemnat al 12-lea obstacol pentru participanți înainte de traversarea liniei de sosire.

Nasser Al-Attiyah (Toyota) a câștigat ultima probă a Raliului Dakar 2020 la clasa Auto, fiind urmat de către localnicul arab Yasir Seaidan și de argentinianul Orlando Terranova (MINI). Cu toate acestea, clasamentul general nu a suferit modificări. Spaniolul Carlos Sainz (MINI), dublul campion mondial de raliuri și tatăl pilotului de Formula 1 cu același nume, a devenit astăzi și tripu învingător al raliului Dakar. Nasser Al-Attiyah s-a ales cu argintul, iar bronzul a fost adjudecat de către francezul Stephane Peterhansel (MINI).

Probă strânsă la Moto, acolo unde chileanul Jose Ignacio Cornejo Florimo l-a învins pe coechipierul de la Monster Energy Honda Team, australianul Ricky Brabec, cu mai puțin de 1 minut. Australianul Toby Price (KTM) a terminat al treilea. Aproape că nu au mai contat rezultatele probei, deoarece Brabec avea victoria aproape asigurată. Alt chilean, Pablo Quintanilla (Husqvarna) a terminat pe un onorabil loc doi la general, în timp ce Price a terminat al treilea, formând un podium pestriț.

Și cum am putea să îl românul nostru, Emanuel Gyenes? Reprezentantul Autonet Motorcycle Team a fost învins de francezul Benjamin Melot cu opt minute în ultima etapă, dar chiar și așa, clasa Malle Moto – Original by Motul a văzut steagul României la finish, Mani având cel mai mare avans din orice clasă, 72 minute. O performanță deosebită a săt-măreanului prin prisma constanței sale. Jos pălăria, Mani!

Andrey Karginov (Kamaz) a dominat clasa Camioanelor. Rusul a obținut cele mai multe victorii de etapă și și-a adjudecat o victorie binemeritată. Să faci aproape 5.000 km cu un camion în deșert nu e atât de simplu pe cât pare. Conaționalul Anton Shibalov (Kamaz) a reușit să termine pe locul secund, la 42 minute de Karginov, iar belarusul Siarhei Viazovich cu al său Maz a reușit să urce pe ultima treaptă a podiumului.

Să vină 2021!