Mansory Coastline, cel mai albastru Rolls-Royce din istorie

Mansory-Rolls-Royce-Cullinan-Coastline-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Tot respectul pentru Mansory. Au o filosofie a produselor și nu o schimbă. Exces, opulență, cromatică, extravaganță, cam așa ar putea fi catalogate modificările aduse de către Kourosh Mansory mașinilor de lux sau super lux.

La Salonul Auto de la Geneva, tunerul german ar fi avut o armată de modele de prezentat, printre care și Venatus. Dar pentru clienții pasionați de luxul suprem există Coastline, un Rolls-Royce Cullinan de inspirație maritimă. Pachetul aerodinamic este același cu cel al lui Cullinan Bilionaire prezentat anul trecut și aduce guri de aerisire de mari dimenisuni, aripi evazare și o capotă din fibră de carbon. Pragurile au fost și ele modificate, iar eleronul de pe plafon se presupune a reduce portanța pe puntea spate. Bine zis reduce portanța, că forță de apăsare nu prea văd să producă.

Dar interiorul este cel care face toți banii. Înafara finisajelor de lemn și cele metalice, totul a fost vopsit turcoaz. Inclusiv plafonul, scaunele, volanul, preșurile, grila și sigla de pe capotă. Îmi vine să râd când văd această mașină, dar strict pentru curajul de a face așa ceva și pentru faptul că această nuanță îmi place, aplaud acest Rolls de la Mansory.

La motorizare nu s-a umblat, în funcție de versiunea aleasă pentru a fi modificată, Cullinan are un V12 biturbo de origine BMW (N74B6) ce dezvoltă fie 571 CP cu 850 Nm, fie 600 CP și 900 Nm. În ambele cazuri, SUV-ul cu un preț de cel puțin 315.000 Euro cu TVA accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 5.2 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. Modificările de la Mansory aproape dublează prețul de bază.