Genesis G80, luxul coreean evoluează neîntrerupt

2021-Genesis-G80-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După noul G90 și după primul SUV al companiei, GV80, Genesis ne prezintă al treilea model cu noul limbaj de design.

Acesta este G80, rival pentru BMW Seria 5, Audi A6, Mercedes-Benz Clasa E, Jaguar XF, Volvo S90 și Lexus ES.

Acestea sunt primele imagini oficiale și primele detalii cu privire la G80, un model cu un design „Athletic Elegance” ce se aseamănă foarte mult cu G90. Atât de mult, încât este posibil să nu faci diferența între cele două modele la o primă analiză. Pe lângă farurile duble și grila impozantă, G80 se remarcă prin plafonul arcuit ce îi oferă un plus de eleganță. Ar fi fost frumos ca și acest model să împrumute jantele superbe ale fratelui mai mare, însă atunci chiar că nu ar mai fi existat mari diferențe între cele două.

Interiorul, așa cum ne-a obișnuit Genesis, îți taie respirația. Avem un sistem de infotainment cu ecran de 14.5″, avem guri de ventilație integrate în linia mediană ce traversează tot bordul, finisaje din lemn, piele de cea mai bună calitate, comenzi ale climatizării cu display separat și butoane pe consola centrală ce ar putea fi confundate cu bijuteriile. Nu trebuie uitate nici finisajele metalice sau cusăturile cu model special. Volanul cu patru spițe seamănă oarecum în design cu cel de la Audi, dar cromatica este diferită, la fel și amplasarea comenzilor de pe acesta.

Până când vor fi făcute publice toate detaliile cu privire la G80, tot ce vă putem spune este că mașina este construită pe o platformă nouă ce ar putea fi împărțită cu SUV-ul GV80. Asta înseamnă că motorizările și tehnologiile ar putea fi aceleași, adică următoarele:

  • 2.5 L4 Turbo 300 CP, 422 Nm AT8
  • 3.5 V6 Turbo 375 CP, 530 Nm AT8
  • 3.0 V6 Turbodiesel 274 CP, 590 Nm AT8