Marquez încheie cel mai bun sezon al său cu o victorie

EJpbr15WsAEKB8f

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După un sezon în care a pilotat rănit, după un an în care coechipierul său a dominat autorirat sportul, Jorge Lorenzo, cvintuplu campion mondial, de două ori la clasa 250 și de trei ori la Moto GP, a anunțat retragerea sa competițională după Marele Premiu al Comunității Valenciene, ultima etapă a anului.

Este trist să vedem un astfel de talent părăsind sportul, dar chiar și sănătos fiind, nu cred că Lorenzo era capabil să țină pasul Marc Marquez pe o motocicletă Honda de uzină.

Valencia a fost o oglindire a întregului sezon. Încă o dată l-am văzut pe debutantul Fabio Quartararo în pole position, deși francezul a declarat că Valencia nu este un circuit care să îi placă. Ca de obicei, acesta a condus prima parte a cursei, fiind devansat de un Marquez mult mai atent cu anvelopele sale. Spaniolul avea să își adjudece cea de-a 11-a victorie și al 18-lea podium din 19 etape, avea să doboare recordul de puncte într-un sezon al lui Lorenzo și avea să îl lase pe Quartararo fără victorie într-un sezon în care pilotul de client Yamaha a fost excepțional. Sunt sigur că al șaptelea podium al carierei la Moto GP pentru Fabio nu a fost satisfăcător și că va visa acea victorie pe toată pauza de iarnă. De pe podium nu putea lipsi o motocicletă Ducati. Dar de data aceasta nu au fost nici Andrea Dovizioso, nici Danilo Petrucci, ci Jack Miller, aflat în forma carierei lui.

Locul lui Lorenzo la Honda HRC va fi adjudecat fie de către Cal Crutchlow, fie de Johann Zarco, fie de către fratele lui Marc Marquez și campionul Moto2, Alex Marquez. Trebuie să ne închinăm și în fața lui Lorenzo Dalla Porta, italianul de la Leopard Racing devenind campion Moto3 în 2019 cu patru victorii și 11 podiumuri la activ.