Mașina cu care poți merge decapotat de Crăciun, Lexus LC 500 Convertible

2021-Lexus-LC500-Convertible-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Lexus nu s-a grăbit cu dezvăluirea lui LC Convertible, deși conceptul prefigura acest model de apoape un an. Ei bine, japonezii au ales Salonul Auto de la Los Angeles pentru ne arăta prima sa decapotabilă de la SC430 încoace.

Spre deosebire de predecesorul său, LC500 adoptă un plafon textil cu patru straturi ce imită forma acoperișului metalic al coupe-ului. Capotarea și decapotarea durează 16 secunde, doar dacă viteza de croazieră nu depășește 50 km/h. 10 nuanțe exterioare pot fi configurate cu cele două culori pentru plafon (negru și bej). Probabil cea mai mare diferență, înafară de posibilitatea de a rula decapotat, dintre cele două versiuni de caroserie o reprezintă capacul portbagajului care integrează al treilea stop de frână acum.

Producătorul nipon dorește ca noua sa creație să fie condusă indiferent de vremea de afară, motiv pentru care a realizat ceva numit Lexus Climate Concierge with Upper Body Heating, adică un sistem ce ajustează automat temperatura sistemului de climatizare, a scaunelor încălzite, a încălzitoarelor pentru gât și a volanului încălzit pentru a menține ocupanții într-o arie de confort chiar dacă ambianța exterioară este prea rece pentru mersul decapotat tradițional.

De ceva timp, Lexus excelează la capitolul interioare, iar LC Convertible nu face excepție. Tapițeria poate fi confecționată din piele sau Alcantara, aluminiul este materialul ales pentru pedalier, iluminarea ambientală nu putea lipsi, iar sistemul de infotainment cu ecran de 10.3″ dispune de conectivitate Apple CarPlay, Android Auto, dar și de aplicația Amazon Alexa integrată. Siguranța activă este reprezentată de pachetul Lexus Safety System+, oferit standard. Acesta include Pre-Collision System cu Pedestrian Detection, Lane Departure Alert cu Lane Keep Assist, All-Speed Dynamic Radar Cruise Control, Intelligent High Beam Headlights și Blind Spot Monitor cu Rear Cross-Traffic Alert.

Singura motorizare disponibilă momentan pe Lexus LC Convertible este V8-ul aspirat de cinci litri de pe LC 500 Coupe. Cu 477 cai putere, 540 Nm și conectat la o transmisie automată cu 10 rapoarte folosind convertizor de cuplu, LC 500 Convertible va atinge 100 km/h în jurul valorii de cinci secunde, cu o viteză maximă puțin mai slabă decât cei 270 km/h pe care îi reușește fratele fratele său deja consacrat. Inginerii din Nagoya au întărit șasiul pentru a păstra o rigiditate torsională similară coupe-ului, iar suspensia a fost recalibrată pentru un plus de confort. Pe parcursul carierei decapotabilei va fi oferită și versiunea hibridă LC 500h cu 359 cai putere.

Dacă am fi știut detalii cu privire la preț, le-am fi împărtășit, dar momentan nu au fost făcute publice. Ce putem să vă spunem este că un LC 500 Convertible unic va fi oferit spre licitație de către Barrett-Jackson în data de 17 ianuarie, iar prima serie de producție va include și cele 100 exemplare ale ediției speciale Inspiration Series. Acestea vor fi recunoscute după nuanța exterioară Structural Blue, plafonul albastru, detaliile gri și jantele speciale de 21″.