NU O SA CREZI dar e adevarat, cel mai nou SUV Coupe Volkswagen arata COMPLET SF!

c0fdd0cb-2020-vw-atlas-cross-sport-unveiled-22

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu mai este îndeajuns să ai o gamă plină de SUV-uri, acum este la modă să ai cât mai multe SUV-uri coupe. Avem exemplele Audi Q3 Sportback și Audi e-tron Sportback, însă acum a intrat și Volkswagen în horă cu proaspăt lansatul Atlas Cross Sport, o versiune mai sportivă a lui Atlas.

Prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles și destinat pieței americane, Atlas Cross Sport este unul dintre cele mai mari modele construite pe platforma MQB, dar tot este cu 71 mm mai scurt decât un Atlas obișnuit. Comparativ cu fratele său de platformă, noul model este și mai scund cu 58 mm, iar pachetul exterior a fost extensiv modificat. Nu mă refer aici doar la plafonul arcuit, ci și la designul general al mașinii. Ca să vă faceți o idee, ampatamentul de 2.979 mm al SUV-ului german este chiar mai mare decât al Touaregului, iar portbagajul său în configurație cu cinci locuri măsoară 1.141 litri.

Motorizările disponibile sunt aceleași de la Atlas, adică un 2.0 TSI cu 238 cai putere și 350 Nm, precum și un V6 aspirat de 3.6 litri cu 280 cai putere și 361 Nm. Tracțiunea integrală 4MOTION se regăsește pe lista de opționale, iar ambele variante sunt cuplate la transmisia automată Aisin AWF8F35 cu opt rapoarte și convertizor de cuplu, folosită de toată gama Volvo, dar și de câteva Toyote, Opeluri, Peugeoturi, Citroenuri, Opeluri sau BMW-uri cu motor transversal.

Atlas V6 echipat cu pachetul Towing poate tracta peste 2.2 tone, adică încă un Atlas. Încă nu se știu prețurile, dar SUV-ul fabricat la Chattanooga, Tennessee, după o investiție de 340 milioane $, va avea nu mai puțin de opt echipări: S, SE, SE Tech, SE Tech R-Line, SEL, SEL R-Line, SEL Premium și SEL Premium R-Line.