McLaren Elva, hypercarul fără parbiz la 1.7 milioane $

McLaren-Elva-04

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

McLaren tocmai ne-a prezentat cel de-al patrulea său model din seria Ultimate, după P1, Senna și Speedtail.

Acesta este Elva și este prima mașină de stradă fără plafon de la McLaren. Răutăcioșii ar spune că este un atac la Ferrari Monza, dar eu nu sunt răutăcios. Compania din Woking menționează faptul că mașina amintește de vechile M1A, M1B și M1C, modele de client bazate pe bestiile de Grupă 7 din anii ’60.

Hai să vorbim despre motorizare. Avem același propulsor V8 biturbo de patru litri pe care îl știm de la 720S sau Senna, însă aici dezvoltă 815 cai putere și 800 Nm. O transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte de la Graziano transmite toată puterea către roțile spate, suficient pentru un sprint 0-100 km/h în mai puțin de trei secunde și 0-200 km/h în 6.7 secunde.

Producătorul britanic a reușit să facă ceva aproape imposibil prin sistemul său Active Air Management System (AAMS). După cum vedeți, Elva nu are parbriz, dar nici nu are nevoie de unul, deoarece aerul înghițit de partea frontală a mașinii este aruncat în sus la viteză mare, lovind aerul cu care s-ar întâlni pasagerii și redirecționândul deasupra cockpit-ului. McLaren numește acest lucru „bulă de calmitate”. Pasagerii pot purta căști dacă chiar simt nevoia sau pentru siguranță, iar un parbriz va fi oferit opțional pentru liniștea sufletească a clienților.

Găselnițele aerodinamice nu se opresc aici, McLaren Elva având o podea complet plată, precum a modelelor de curse, o aripă spate ajustabilă pe înălțime și cu unghi variabil, dar și un difuzor cu flapsuri verticale.

Doar 399 exemplare McLaren Elva vor fi produse, fiecare la un preț de pornire de 1.690.000 $, iar primele exemplare vor ajunge la clienți pe la sfârșitul anului 2020, după primele livrări ale lui Speedtail.