Vezi cât costă noul Audi Q3 Sportback în România

Vedere fata

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Bratu a fost să vadă, în premieră, noul Audi Q3 Sportback, versiunea ceva mai sportivă a SUV-ului compact premium din Ingolstadt.

Ei bine, acum mașina a sosist în România, iar noi avem prețurile:

  • Q3 Sportback 35 TFSI – 1.5 150 CP – 5,7 – 6,0 l/100 km – 37.875 Euro cu TVA
  • Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic 7 trepte – 2.0 230 CP – 7,3 – 7,7 l/100 km – 47.645 Euro cu TVA
  • Q3 Sportback 35 TDI quattro – 2.0 150 CP – 5.5 l/100km – 40.515 Euro cu TVA
  • Q3 Sportback 35 TDI S tronic 7 trepte – 2.0 150 CP – 4,7 – 4,9 l/100 km – 40.515 Euro cu TVA
  • Q3 Sportback 40 TDI quattro S tronic 7 trepte – 2.0 190 CP – 5.5 l/100 km – 45.086 Euro cu TVA

Echiparea de bază a noului Q3 Sportback include un panou digital de instrumente cu ecran tactil integrat cu diagonală de 10,25 inchi. Acesta poate fi folosit de șofer și cu ajutorului volanului multifuncțional. Sistemul de navigație MMI plus din varianta de top permite ca afișarea să fie realizată pe Audi virtual cockpit, soluție care vine cu multe funcții adiționale.

Pchetul tehnologic este completat de o unitate de comandă pe bază de limbaj natural, mașina putând înțelege comenzile rostite liber, fără propoziții predefinite. Sistemul este capabil să recunoască preferințele șoferului, în funcție de călătoriile anterioare frecvente.

Alături de MMI navigation plus, serviciile online Audi connect sunt disponibile la viteze 4G, prin intermediul cardului SIM permanent la bordul noului crossover. Astfel, se oferă acces la prezentări ale unor puncte de interes, cu imagini, programe de funcționare și evaluări realizate de alți utilizatori.

O altă noutate din dotarea Q3 Sportback constă în prezența serviciului Amazon Alexa pe bază de cloud, care oferă streaming de muzică și audio book-uri, plus acces la peste 80.000 de skill-uri Alexa. Navigația Google Earth™ și radioul hibrid, care comută automat între FM, DAB și streaming on-line, în funcție de condițiile de recepție curente, completează pachetul Audi connect plus de navigație și infotainment.

Gama de dotări digitale este completată de Audi phone box și sistemul de sunet Bang & Olufsen Premium cu sunet virtual, dar și de aplicația gratuită myAudi care asigură interconectarea automobilului cu smartphone-ul Android sau iOS al utilizatorului.

Audi Q3 Sportback vine cu patru sisteme principale de siguranță. Între acestea se numără asistentul pentru menținerea benzii de rulare care avertizează în cazul părăsirii neintenționate a benzii de rulare. Audi pre sense front avertizează șoferul vizual, sonor și tactil în cazul unui risc iminent de coliziune în partea din față. În caz de urgență, sistemul inițiază frânarea de urgență, tensionarea centurilor de siguranță frontale, închiderea geamurilor și a plafonului panoramic opțional, precum și activarea luminilor de avarie. Între sistemele opționale de asistență se remarcă Asistentul de viteză adaptiv, care degrevează șoferul, asistându-l prin ghidare laterală și longitudinală. Sistemele de tipul camerelor video de 360 de grade oferă asistență la parcare și manevrare, afișând imaginea zonei care înconjoară mașina pe display-ul MMI, șoferul putând alege una din mai multe perspective. Alte sisteme de asistență sunt Park Assist care direcționează automat automobilul pe locurile de parcare și de pe locurile de parcare și Cross traffic assist rear, prin care șoferul este avertizat în cazul în care se apropie vehicul care poate prezenta un risc.