Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupe primește tratamentul Edition 1

2019-mercedes-amg-gt-63-s-edition-1-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acum două luni și tot atâtea zile vă prezentam noul Mercedes-AMG 4-Door Coupe, versiunea cu patru uși a celebrului AMG GT. Însă ne-am desumflat puțin după ce am realizat că cele două modele nu împart nici motorul, nici transmisia, nici sistemul de tracțiune, nici interiorul (până la un punct) și că avem în față un CLS mai scump cu detalii de design împrumutate de la GT.

A venit momentul ca sportiva cu patru uși să își înceapă cariera, iar Daimler, așa cum ne-a obișnuit, va oferi o ediție de lansare pentru versiunea cea mai puternică, numită Edition 1. Astfel, Mercedes-AMG GT 63 S Edition 1 poate fi recunoscut după vopseaua exterioară Designo Graphite Grey Magno, dungi Graphite Grey pe capotă, acoperiș sau deasupra pragurilor lateralte, jantele de 21” cu spițe bifurcabile și pachet AMG Aerodynamics ce scade coeficientul aerodimanic deși crește gradul de forță de apăsare.

Hai să vedem ce găsim la interior. Pentru început, Scaune AMG Multicontour Performance cu pachet Memory îmbrăcate în tapițerie Exclusive Nappa Leather de culoare Magma Grey/Black și cusături contrastante de culoare galbenă. Continuăm cu volan AMG Performance cu sigla Edition 1 și aspect Dinamica Microfiber. Nu trebuie uitate nici finisajele din fibră de carbon, centurile de siguranță galbene, pachetul Air-Balance, pragurile interioare AMG iluminate, pielea Nappa pe bord, sau anumite finisaje în culoarea Magma Grey.

În ceea ce privește motorizarea, GT 63 S este propulsat de un V8 biturbo patru litri ce 639 cai putere, dar nu este același M178 cu carter uscat de pe GT R, ci este vorba despre M177 cu carter umed de pe S 63 sau E 63. Are cuplu enorm, de 900 Nm și este legat la transmisia semi-automată AMG SPEEDSHIFT 9G cu ambreiaj ud și convertizor de cuplu de pe E 63. Dacă nu ar avea tracțiunea integrală 4MATIC+, probabil nu ar putea atinge 100 km/h în doar 3.2 secunde, dar sigur ar atinge bariera de 315 km/h, cât este viteza sa maximă constructivă.

Mașina va fi dezvăluită publicului la cursa ADAC Zurich de la Nurburgring din acest weekend și va putea fi comandată din vară.