Mercedes-Benz Clasa S electrică? Nu, Vision EQS!

19C0690_014

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ați vrut Mercedes-Benz Clasa S electrică? Nemții s-au conformat și au adus la Salonul Auto de la Frankfurt noul Vision EQS, un model ce îți taie respirația când îl vezi.

Mașina dispune de faruri Digital Light cu două lentine speciale integrate în blocul de lumini. Acestea permit un număr foarte mare de variațiuni de lumini și își vor face locul pe viitoarele modele ale nemților. Grila față încastrează o matrice de 188 LED-uri individuale, profilul merge în zona coupe-urilor cu patru uși și inspiră eleganță pură, iar stopurile nu sunt altceva decât 229 steluțe iluminate.

Cabina SF a fost inspirată de yahturile de lux, am văzut acest trend și pe anumite finisale ale modelelor superioare Mercedes-Benz, materialele folosite sunt microfibra DINAMICA, plastic reciclat, piele artificială sau un material textil fabricat din plastic reciclat din oceane. Sistemul MBUX a fost dus la un nivel mult peste cel actual, iar pasagerii efectiv se scufundă în ecrane și în suprafeze pe care se proiectează anumite imagini. Luminile ambientale ce te învăluie poartă numele de CONNECTED LIGHT și le vom vedea peste câțiva ani pe Clasa S sau pe alte modele de lux Mercedes-Benz.

Vision EQS este propulsat de două motoare electrice, unul pe fiecare punte. Împreună, ele dezvoltă 476 CP și 760 Nm. Limuzina poate atinge 100 km/h în mai puțin de 4.5 secunde și se plafonează la 200 km/h. Autonomia de 700 km mai are până să devină realitate, însă dacă inginerii se țin de promisiune, vei putea încărca de la 0 la 80% în mai puțin de 20 minute folosind încărcarea rapidă de 350 kW.

Vision EQS este capabilă de autonomie Level 3, însă hardware-ul de la bord poate suporta conducere full autonomă doar printr-un update de software. Doar software-ul și legislația mai trebuie actualizate.