Mercedes-Benz Concept GLB, trei rânduri de scaune pentru fratele lui GLA

ecf545af-mercedes-concept-glb-07

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-Benz ne-a făcut o surpriză frumoasă. Se numește Concept GLB și este exact ce îi spune numele, un concept al viitorului SUV construit pe platforma cu tracțiune față și motor transversal a nemților.

Frate cu viitorul GLA, Concept GLB are un design robust, de off-roader. Am putea chiar spune că este succesorul lui GLK și nu doar din prisma aspectului. De ce? Simplu, cu toate că avem de-a face cu un model așa-zis compact, proaspătul SUV este mai lung (4.634 mm), mai lat (1.890 mm) și mai înalt (1.900 mm) decât GLK. Mai mult, chiar și ampatamentul este mai lung, de 2.829 mm. Asta se traduce prin posibilitatea configurării a trei rânduri de scaune.

Conceptul ne răsfață cu jante bicolore și lumini pe plafon, însă modelul de serie este puțin probabil să le ofere. Mai mult, interiorul este preluat aproape în totalitate de la Clasa B, însă are câteva tușe caracteristice. Tapițeria și cromatica sunt deosebite, un deliciu vizual, mi-ar plăcea ca și clienții să poată cumpăra așa ceva. Sistemul de infotainment MBUX va fi și el parte din arsenalul SUV-ului pe care eu aș vrea să îl încadrez la clasa medie.

Al treilea rând de scaune poate fi pliat pentru a oferi volum al portbagajului similar unui break, iar rândul al doilea poate fi glisat cu 90 mm în față și 50 mm în spate pentru momentele când ai baschetbaliști în vizită.

Concept GLB are sub capotă motorul M260, o unitate 2.0 turbo pe benzină ce dezvoltă 224 cai putere și 350 Nm, aceeași regăsită sub capota lui A 250. Tracțiunea integrală 4MATIC ar trebui să fie oferită în standard, deși la GLK nu a fost, iar nemții promit o distribuție a cuplului 50:50 între punți atunci când modul Off-Road este activat.

Vom vedea viitorul GLB în versiunea de producție începând cu vara acestui an. Pregătiți portofelele.