Mercedes-Benz eCitaro a ajuns în România

Mercedes-Benz eCitaro 6

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-Benz eCitaro, primul autobuz complet electric dezvoltat și produs în Germania de către Daimler AG, a ajuns în premieră în România la sfârșitul lunii octombrie 2019. Acesta va fi prezentat în cadrul unor evenimente locale, organizate în trei orașe din România: București, Cluj-Napoca și Iași.

„Suntem mândri să prezentăm autobuzul eCitaro în România și să facem astfel încă un pas spre electromobilitatea urbană, după semnarea recentă a contractului cu Primăria Capitalei pentru 130 de autobuze Citaro Hybrid. eCitaro redefinește transportul public convențional, combinând siguranța în exploatare, disponibilitatea în operarea zilnică și siguranța de conducere a unui vehicul de serie cu noile cerințe privind emisiile. Mai mult, pe termen mediu și lung, autobuzele electrice precum eCitaro implică costuri de operare mai reduse, datorită tehnologiilor inovatoare de care dispun.”, a declarat Bogdan Aldea, Sales & Marketing Buses, Mercedes-Benz România.

Construit pe aceeași linie de producție ca toate celelalte autobuze urbane Mercedes-Benz, la fabrica din Mannheim, pentru eCitaro a fost dezvoltată special o structură modulară a bateriilor. Astfel, echiparea standard include patru baterii Li-Ion amplasate în partea din spate a autobuzului. Pot fi adăugate module adiționale de până la zece baterii pe plafonul autovehiculului. Acesta pot avea o capacitate de până la 350 kWh şi sunt răcite cu lichid pentru a maximiza durata de viață. Cu cele zece baterii modulare, eCitaro are o masă proprie de aproximativ 13,5 tone. Astfel, unei mase maxime admise de 19,5 tone, îi corespunde o încărcare de până la 6 tone sau aproximativ 88 pasageri.