Mercedes-Benz ESV Concept, mașina cu roboțel inclus

937d5572-mercedes-experimental-safety-vehicle-22

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Multă lume laudă Volvo pentru inovațiile sale în domeniul siguranței, și pe bună dreptate, însă nu trebuie uitat că și Mercedes-Benz are o istorie bogată în acest domeniu, iar la Salonul Auto de la Frankfurt în luna septembrie, nemții vor prezenta conceptul ESV ce prefigurează viitoare tehnologii autonome și de prevenție a coliziunilor.

Experimental Safety Vehicle sau ESV este bazat pe noua generație GLE, dar principala diferență o reprezintă tehnologia autonomă ce a permis introducerea unui volan și pedalier retractabil, dar și a unui airbag frontal mult mai mare.

Nou este și sistemul Pre-Safe Child ce pretensionează centurile preventiv și acționează sistemele de protecție la impact înainte ca acesta să se întâmple. Dacă v-a impresionat acest sistem, trebuie să aruncați un ochi pe Active Brake Assist, ce este capabil să detecteze pietoni sau cicliști ce circulă în aceeași direcție cu mașina, iar dacă ESV decide că un impact este imposibil de evitat, va avertiza sonor și vizual șoferul ce poate reacționa sau nu. Dacă acesta nu reacționează, mașina frânează singură. Cicliștii sunt protejați și în cazul în care se află în unghiul mort al mașinii, ea observând tot ce se întâmplă în jurul ei.

Ultimele inovații pot fi privite ca niște găselnițe, dar grila este un ecran ce anunță ceilalți participanți la trafic de intențiile mașinii, iar în locul triunghiului reflectorizant tradițional, Mercedes-Benz a montat un roboțel ce iese din spatele mașinii și se transformă într-un triunghi, atât de adorabil.