Mercedes-Benz pregătește noua Clasă E facelift

Mercedes-E-Class-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În vara aceasta vom vedea noul Mercedes-Clasa E facelift, model ce apare la patru ani de la intrarea în producție a actualei generații.

Producătorul german a prezentat imagini cu trei prototipuri și abia putem observa schimbările. Designul părții frontale se va apropia de cel al lui CLS, dar spatele nu pare să fie redesenat sesizabil.

Mărcile auto se concentrează mult pe sistemele noi de asistență sau tehnologii autonome, iar Clasa E nu face notă discordantă. Vom vedea Active Distance Assist Distronic ce poate detecta ambuteiajele și încetini cu mult înainte ca tu să ajungi la locul faptei. Nemții se mai laudă și cu Active Traffic Jam Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist cu detectarea traficului venind din lateral, Active Blind Spot Assist și asistentul de parcare cu camere 360 grade.

Interiorul va primi volan nou cu butoane capacitive și feedback haptic, sistemul de infotainment MBUX de ultimă generație, un indicator al calității aerului și un sistem ce folosește camerele mașinii pentru a vedea dacă cineva îți atinge mașina cât timp tu ești plecat de lângă ea. Un fel de Sentry Mode de la Tesla.

Noua Clasă E va avea șapte motorizări plug-in-hybrid. Să vezi ce greu va fi să le ținem minte pe toate. Printre cele convenționale se vor afla E 300 (2.0 Turbo + EQ Boost, 272 CP) și E 450 (3.0 L6 Turbo + EQ Boost, 367 CP).