Mercedes-Benz Unimog, record de altitudine

Mercedes-Unimog-Record-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-Benz Unimog continuă să impresioneze, două astfel de vehicule au urcat pe un vulcan, atingând o altitudine de 6.694 metri și doborând un record pentru cel mai înalt punct atins de către un vehicul pe roți.

Totul a început ca o misiune de amplasare a patru antene radio de urgență pe vulcanul Ojos de Salado din Chile, cel mai înalt vulcan activ din lume. Aceste antele vor putea face legătura între trei tabere situate pe vulcan la o altitudine de 6.100 metri. Daimler a furnizat două Unimoguri echipei de tehnicieni condusă de Matthias Jeschke, cel care deține o companie numită Extrem Events. După ce misiunea a fost completată, echipa a decis să mai exploreze vulcanul, căutând să doboare și acel record.

Desigur, cele două Unimoguri nu au fost modele de serie, ci unele modificate extensiv cu anvelope off-road, trolii imense și un sistem de balansare a centrului de greutate variabil dezvoltat de către inginerii echipei de dezvoltare Unimog împreună cu cei de la Muzeul Unimog și cu un carosier de Unimoguri.

Același Matthias Jeschke deținea vechile recorduri, unul de 6.675 metri realizat cu un Mercedes-Benz Zetros și unul de 6.688 metri stabilit cu un Suzuki Samurai din 1986, evident modificat. Și da, acestea au avut loc tot pe același vulcan Ojos de Salado.