Facelift: Renault Megane 2020

21238440_2020_-_New_Renault_MEGANE_E-TECH_Plug-in

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault tocmai a prezentat primele imagini și informații oficiale pentru Megane 2020, faceliftul actualei generații a compactei sale. Iată ce trebuie să știți despre mașină.

  • la interior avem un nou ecran multimedia/ infotainment de 9,3” cu noul EASY LINK, un tablou de bord de 10,2” preluat de la Captur și Clio și pentru a îmbunătăți siguranța și confortul au fost adăugate un număr important de sisteme de asistență la condus. Ele includ  „Asistentul în trafic și pe autostradă”, un sistem de rualre autonomă de nivel 2. 
  • la exterior avem noile faruri LED Pure Vision și față/ spate ușor redesenate: observăm noi stopuri, spoilere noi spate dar și față precum si o grilă redesenată și o siglă Renault care cel puțin din imagini pare uriașă…
  • modificările stilistice sunt vizibile și la modelele R.S. Line sau la cele R.S. autentice; toate modificările de echipament sunt operate și pe R.S.-uri precum pe restul gamei.
  • marea noutate tehnică este versiunea E-TECH Plug-in de 160 CP. Această versiune folosește un motor pe benzină de 1.6 litri, două motoare electrice, o baterie și o cutie de viteze „inovatoare” denumită „Renault Multimode” – nu folosește ambreiaj și se pare că are schimbări de viteză extrem de „line”. Abia aștept să o testăm.
  • Megane E-TECH plug-in are o baterie de 9.8 kWh amplasată sub banchetă și avem o autonomie doar electrică anunțată la 50 km în ciclu de testare WLTP în regim mediu și 65 km în oraș. Și asta abia aștept să testăm.
  • Megane E-TECH plug-in se lansează ca version Estate și ulterior va fi disponibilă și ca hathcback.
  • Megane R.S. facelift adoptă o gamă centrată pe un singur motor 1.8 turbo cu injecție directă de 300 CP (220 kW), ca pe versiunea TROPHY; este același motor de pe Alpine A110; cuplul crește la 420 Nm (+30 Nm) pe cutia de viteze EDC și 400 Nm pe cutia de viteze manuală.
  • șasiul Sport 4CONTROL își continuă istoria pe hot-hatch-ul franțuzesc un nou monitor R.S. poate afișa în timp real numeroși parametri ai mașinii.
  • Megane R.S. TROPHY facelift este anunțat „pentru performanțe pe circuit”; se deosebește de versiunea de serie prin șasiul său Cup, care devine exclusiv pentru acesta; este propulsat de același 1.8 turbo de 300 de cai putere; șasiul Cup oferă un diferențial mecanic Torsen® cu patinare limitată, amortizoare și suspensii a căror rigiditate a fost crescută cu 25% și, respectiv, cu 30%  iar bara anti-ruliu are este mai rigidă cu 10% comparativ cu cea a lui Megane R.S. facelift.
  • Megane R.S. facelift sosește în România în următoarele luni.