MINI a va aduce la Dakar două modele începând de anul viitor

P90285673_highRes

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

În caz că ați uitat că MINI a câștigat Raliul Dakar între 2012 și 2015, vă amintesc eu acest lucru. Și vi-l amintesc pentru că producătorul britanic împreună cu echipa X-raid au prezentat noile modele cu care vor participa în ediția cu numărul 40 a celebrului raliu.

Da, modele, căci vor fi două, unul cu tracțiune integrală (Mini John Cooper Works Rally), iar unul doar cu propulsie (Mini John Cooper Works Buggy). Ambele folosesc același turbodiesel cu șase cilindri în linie de trei litri ce dezvoltă 340 cai putere și 800 Nm.

În ceea ce privește buggy-ul, acesta are o caroserie din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) li Kevlar întinsă peste un șasiu tubular. Cu toate acestea, poate fi recunoscut foarte ușor ca fiind un MINI.

Șapte echipaje vor fi prezente la start, patru Mini John Cooper Works Rally pilotate de Orlando Terranova (ARG), Jakub Przygonski (POL), Joan “Nani” Roma (ESP) și Boris Garafulic (CHI), restul fiind Mini John Cooper Works Buggy pilotate de către Mikko Hirvonen (FIN), Bryce Menzies (USA) and Yazeed Al-Rajhi (KSA).

Ediția 2018 a celui mai dificil raliu din lume va începe pe 6 ianuarie în capitala peruviană, Lima și se va încheia două săptămâni mai târziu în Argentina, la Córdoba.