MINI Cooper SE, aventură pe Transfăgărășan

P90366523_highRes_mini-cooper-se-at-th

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

MINI Cooper SE este una dintre cele mai noi și atractive automobile urbane electrice disponibile la ora actuală, ba chiar s-a dat startul precomenzilor la modelul ce dispune de sistemul de propulsie preluat de la BMW i3s.

Dar Cooper SE vrea să demonstreze că poate parcurge cele mai dificile sau plăcute drumuri la care se pot gândi viitorii săi proprietari, așa că după premiera de la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA), BMW Group a adus noua sa creație electrică pe „cel mai bun drum din lume”, așa cum l-a numit nimeni altul decât Jeremy Clarkson, Transfăgărășanul.

Şoseaua alpină Transfăgărăşan, care traversează Carpaţii pe o distanţă de 90 de kilometri, nu a fost provocare pentru MINI Cooper SE, centrul de greutate coborât, distribuția aproape ideală a maselor – 54:46, celor 184 cai putere și a cuplului instant, de 270 Nm. Autonomia înainte de urcare era de 250 km, după atingerea liniei de sosire, în Sibiu, autonomia nu scăzuse nici la jumătate, așa că echipajul a scos un coş de picnic din portbagajul la fel de spaţios precum versiunile cu motoare termice, și-au încărcat rezervoarele și au pornit într-un retur de 90 km, cu suişuri şi coborâşuri provocatoare.

Așa a cucerit MINI Cooper SE inimile tuturor care au participat la eveniment, iar mai jos puteți urmări clipul aventurii.