Părintele BMW Motorsport a ajuns pe Transfăgărășan

P90368675_highRes_driving-legends-joch

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Întâi ca pilot, apoi ca manager, Jochen Neerpasch a avut o carieră incredibilă de mai bine de 40 de ani în motorsport.

În cei 8 opt ani petrecuţi alături de BMW, acesta a avut un rol decisiv în creșterea companiei printr-o serie de proiecte remarcabile. A creat BMW Motorsport şi BMW M, a realizat primele modele M de stradă, primul program de nival înalt pentru juniori din istoria motorsportului, prima şocală şcoală de pilotaj a unei mărci, primul program de pregătire fizică şi psihologică pentru piloţi, a deschis seria BMW Art Cars, a creat Campionatul BMW M1 Procar cu implicarea celor mai buni piloţi de Formula 1 care concurau în mașini identice.

Vara lui 2019 a însemnat încă o experiență deosebită pe unul din cele mai spectaculoase drumuri de condus din lume, Transfăgărşanul nostru. Jochen Neerpasch a avut ocazia să conducă cele mai noi modele create de BMW M GmbH: BMW M5, BMW M5 Competition, BMW M2 şi BMW Z4 M40i, dar şi două modele istorice de competiţie foarte speciale de la începutul anilor ’70: un BMW 2002 şi un BMW 3.0 CSL, pregătite şi puse la dispoziţie de pilotul român Eduard Tonsch.

OMV România a susținut acest proiect, cu al său combustibil de performanță OMV Maxx Motion 100plus ce a alimentat unele din cele mai peformante modele pe care BMW le-a construit vreodată.