Mitsubishi Outlander PHEV dubă, cine ar fi crezut?

d2c13be7-2019-mitsubishi-outlander-phev-commercial-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Uite o știre ciudată, Mitsubishi a lansat în Marea Britanie o versiune comercială a lui Outlander PHEV numită Outlander PHEV Commercial.

Mașina costă £ 25,113 cu ajutorul de la Stat, dar fără TVA. Bancheta a fost aruncată la gunoi și în locul ei și-a făcut loc un spațiu de încărcare cu dimensiunile de 1.65 x 1 x 0.8 metri, iar sarcina utilă este de 510 kg, sau câte legume mănâncă Bratu într-un an.

Mașina vine cu jante din aliaj de 18″, cameră de marșarier, scaune și parbriz încălzite, precum și un sistem de infotainment compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Motorizarea este aceeași ca la Outlander PHEV simplu, un propulsor aspirat de 2.4 litri cu patru cilindri ce lucrează cu două motoare electrice (unul pe fiecare punte) pentru a produce fabuloasa cifră de 165 CP. 10.5 secunde durează să atingi 100 km/h mulțumită cuplului electric și a transmisiei CVT, iar viteza maximă este de de 170 km/h, nu că ai avea nevoie de mai mult, mai ales la britanici unde limitele de viteză sunt stupid de mici.

Avantajul acestei mașini? Autonomia electrică de 45 km ce îți permite să mergi în centrul orașelor și să nu plătești taxă de aglomerație și un consum mediu declarat de doar 2 l/100 km. Nu trebuie uitat că Outlander este o mașină ce se descurcă bine și în offroad, având trei moduri de rulare: Normal, Snow și Lock, iar faceliftul de anul trecut a adus oricum o suspensie mai puțin zgomotoasă, o direcție mai rapidă și o recalibrare a sistemelor electronice de asistență.

Încerc să îmi dau seama dacă mai există alt vehicul utilitar plug-in-hybrid înafară de acesta și nu îmi vine niciunul în minte. Ori nu există, ori am îmbătrânit.