Pentru puriști, Porsche 718 Boxster/Cayman T

510e3cd7-new-porsche-718-t-14

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cu toate că Porsche a lansat generația 992 a lui 911, Carrera T, bazat pe 991.2 Carrera încă se vinde și are foarte mare succes. Este versiunea ceva mai ușoară și antifonată, dar accesibilă a lui 911 și vine în întâmpinarea celor care își doresc o experiență de condus pură.

Dar în curând aceasta va fi scoasă din ofertă și va dura ceva până când marca germană va aduce un înlocuitor. Până atunci, ne putem delecta cu noile 718 T, pe care le regăsim atât în savoare Boxster, cât și Cayman.

718 Boxster T și 718 Cayman T dispun de același motor precum frații lor de bază, un boxer turbo cu patru cilindri, de doi litri ce produce 300 cai putere și 380 Nm. Nu cred că se poate plânge cineva de lipsă de putere, mai ales când mașina face 100 km/h în 5.1 secunde cu transmisia manuală cu șase trepte. Cele cu PDK reușesc performanța în 4.9 secunde, iar cele cu PDK și pachet Sport Chrono mai taie 0.2 secunde, adică 4.7. Pentru un Porsche de bază, nu e rău deloc. Viteza maximă e 275 km/h, dar nu cred că ai nevoie de mai mult. Asta e mașină pentru drumuri virajate, nu pentru Autobahn.

Spre deosebire de 718 de bază, T-urile vin cu Porsche Active Suspension Management, o gardă la sol coborâtă cu 2 cm, suporți de motor activi, un diferențial cu alunecare limitată și torque vectoring.

Din punct de vedere estetic, 718 T se deosebește de restul gamei prin carcasele oglinzilor vopsite în nuanța Agate Grey, jantele de 20″, terminațiile evacuărilor negre și stickerele cu 718 Boxster/718 Cayman T pe lateral.

Interiorul a primit volanul sport, scaunele sport negre, finisaje gloss black, manere de uși textile și praguri cu inscripția Boxster T sau Cayman T.

Mașina vine în standard fără sistem de infotainment, dar poate fi comandat și nu costă nimic. Din păcate, eu aș fi unul dintre clienți care aș alege infotainmentul. Condusul fără muzică sau fără podcasturi e ca mulsul vacii care nu dă lapte. Degeaba.

Porsche cere 63.047 euro cu TVA în Germania pentru 718 Boxster T și 65.070 euro cu TVA pentru 718 Cayman T.